00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Սերգեյ Լավրով
Ռուսաստանն ու Հայաստանը հետ դեռ դաշնակիցներ են․Լավրով
17:09
10 ր
Վահան Հովհաննիսյան
Քրեականի պետը ոտքը դրեց գլխին, ձեռքերը ոլորեց, որպեսզի հագուստը վրայից հանեն․Հովհաննիսյան
17:35
2 ր
Ժաննա Վարդանյան
Երկու կողմերն են հակված են լարվածության թուլացման․Վարդանյան
17:40
2 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ում խորհուրդ չի տրվում բողկ ուտել. սննդաբանի խորհուրդները

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Անցնել մեդիապահոցПрилавок с редисом
Прилавок с редисом - Sputnik Արմենիա, 1920, 08.06.2021
Բաժանորդագրվել
Բողկը շատ օգտակար հատկություններ ունի: Դրա օգտակարության մասին Sputnik ռադիոկայանին տված հարցազրույցում խոսել է բժշկական գիտությունների դոկտոր, բժիշկ-դիետոլոգ Միխայիլ Գինզբուրգը։

ԵՐԵՎԱՆ, 8 հունիսի -Sputnik. Բողկը շատերի կողմից սիրված բանջարեղեններից մեկն է։ Այն յուրահատուկ համ ունի և հարուստ է օգտակար միկրոէլեմենտներով և վիտամիններով։

Хозяйка и кошка. Международная выставка кошек Звезда 2018 - Sputnik Արմենիա, 1920, 01.06.2021
Բժիշկը պատմել է քրոնիկական հոգնածության պատճառների մասին

Բացի այդ, ինչպես բոլոր խաչածաղկավորները, որոնց դասին բողկը պատկանում է, այն ունի հակաբորբոքային և հակաքաղցկեղային ազդեցություն։ Չնայած, որ բողկն ունի շատ օգտակար հատկություններ, խոցեր, գաստրիտ և այլ աղեստամոքսային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ պետք է այն զգուշությամբ օգտագործեն։ Դիետոլոգը պարզաբանել է, որ բողկը պարունակում է դառնություն, դա գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը և կարող է սրացումներ առաջացնել։

«Ավելի լավ է բողկն ուտել սնվելուց հետո, այլ ոչ թե առաջ։ Բացի այդ, ստամոքսի հիվանդությունների առկայության դեպքում ավելի լավ է այն օգտագործել ինչ-որ մեղմացնող բանով, օրինակ, կարագով կամ թթվասերով», - ասել է Գինզբուրգը:

Նա ընդգծել է, որ ցածր թթվայնություն ունեցող  մարդկանց խորհուրդ է տրվում բողկն ուտել սոված փորին։ Այն կբարելավի ստամոքսահյութի արտադրությունը և մարսողությունը:

Մարդը կարող է բնածին դիմադրողականություն ունենալ COVID-ի նկատմամբ․ բժիշկ

Լրահոս
0