00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:24
5 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Նիկոլ Փաշինյան
Առաջին անգամ Հայաստանը և Ադրբեջանը սեղանի շուրջ հարց են լուծել․ Նիկոլ Փաշինյան
13:06
36 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Исторический ликбез
Первая биография Ивана IV. Кто и для кого ее писал?
15:04
24 ր
Исторический ликбез
Тиран или помазанник божий? Кем был Иван Грозный?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Որ մթերքներն են «օգնում» մարդուն արագ ծերանալ

© Sputnik / Asatur YesayantsВ Ереване стартовал Yerevan Food Fest (1 ноября 2018). Еревaн
В Ереване стартовал Yerevan Food Fest (1 ноября 2018). Еревaн - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Սպիտակուցի պակասի դեպքում նկատվում է մկանային զանգվածի նվազում, իսկ անբավարարության դեպքում` իմունիտետի անկում։

ԵՐԵՎԱՆ, 28 հունիսի –Sputnik. «Առողջ և սպորտային սնունդ» կենտրոնի սննդաբան Թամարա Պրունցևան ասել է, թե որ մթերքներն կարող են վաղաժամ ծերության հանգեցնել։ Տեղեկությունը հայտնում է «Արգումենտի ի ֆակտին»։

Работа медика, архивное фото - Sputnik Արմենիա
Գիտնականները կորոնավիրուսը 25 վայրկյանում ոչնչացնող միջոց են գտել

Սննդաբանի խոսքով` վնասակար են համարվում չափից ավելի վերամշակված մթերքները, որոնք առնվազն հինգ հավելում են պարունակում` գունանյութեր, կոնսերվանտներ, սննդային բուրավետիչներ, խտացուցիչներ և այլն։ Այս կատեգորիային են դասվում քաղցր գազավորված ըմպելիքները, նրբերշիկները, երշիկները, կոտլետները, թխվածքեղենը, քաղցր չոր նախաճաշերն ու կաթնային աղանդերը։

«Սովրաբար սպիտակուցի պակաս է առաջանում այն մարդկանց մոտ, որոնք հաճախ են վերամշակված մթերք օգտագործում։ Համբուրգերի կոտլետը, հում ապխտած երշիկը կամ նրբերշիկը շատ քիչ սպիտակուց, սակայն շատ ճարպ և տարատեսակ հավելումներ են պարունակում, որոնք սրում են համը», – նշեց Պրունցևան։

Կզովացնի ամռանը, կջերմացնի ցրտին. գիտնականները «խելացի» գործվածք են ստեղծել

Սպիտակուցի պակասի դեպքում նկատվում է մկանային զանգվածի նվազում, իսկ անբավարարության դեպքում` սպիտակուցազուրկ այտուցների զարգացում և իմունիտետի անկում։

Լրահոս
0