Համով Հայաստան. սիրում են թե՛ զբոսաշրջիկները, թե՛ տեղացիները. ամենաթրենդային ուտեստը

400
«Գառան սրունքը» կարող եք համտեսել Հայաստանի տարբեր ռեստորաններում։ Սակայն ամեն անգամ դրա համը բացառիկ կլինի։ «Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակում Sputnik Արմենիայի թղթակիցները ներկայացում են այս ուտեստի պատրաստման ճիշտ և հեշտ եղանակը։

Այդ հարցում օգնում է Երևանի ռեստորաններից մեկի խոհարար Աշոտ Թումասյանը։ Նա խոստովանում է, որ ուտեստը զբոսաշրջիկներին գերում է իր նուրբ բույրով և համով։ Ի դեպ, այս ճաշատեսակը Հայաստանում թրենդային է համարվում։

Ուտեստը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գառան երկու սրունք, աղ, պղպեղ, բուրավետ պղպեղ, սխտոր, չերի լոլիկ, չիլի պղպեղ, քաղցր պղպեղ, գազար, սոխ, արևածաղկի ձեթ, ջուր, բրոկոլի, մարինացված եգիտպացորեն, հատուկ սոուս։

Նախևառաջ պետք է ջուրը դնել կրակին, աղ ու պղպեղ անել և այնտեղ իջեցնել գառան սրունքները։ Մինչև նրանք կեփեն, կտրտում ենք բանջարեղենը և տապակում ուժեղ կրակի վրա։ Այնուհետև պատրաստում հատուկ սոուսը և անցնում մսի հետագա պատրաստմանը։

Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

 

400
թեգերը:
Հայաստան
թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (64)
Ըստ թեմայի
Համով Հայաստան. Ինչպես պատրաստել ուտեստ առանց տապակելու, եփելու և շոգեխաշելու
Համով Հայաստան․ այդ պայթյունավտանգ կոկտեյլն ինչո՞ւ կդառնա Խոզի տարվա խորհրդանիշը
Համով Հայաստան. թխվածքի բացառիկ բաղադրատոմս, որից ոչ ոք չի գիրանում

sys_stories