Համով Հայաստան. յուրահատուկ հայկական ճաշատեսակը՝ «Խորվուն», կարելի է ուտել նույնիսկ շոգին

767
(Թարմացված է 13:49 01.07.2018)
«Խորվու» ավանդական հայկական ճաշատեսակը սիրում են ոչ միայն հայերը, այլ նաև արտասահմանցիները։

Զբոսաշրջիկները հատուկ գալիս են մեր երկիր, որպեսզի համտեսեն գառան նուրբ միսը՝ պատրաստված թոնիրում։ Այդ մասին Sputnik Արմենիայի թղթակցին պատմեց մայրաքաղաքի ռեստորաններից մեկի շեֆ խոհարար Գևորգ Իսպիրյանը։

Sputnik Արմենիայի թղթակցիները «Համով Հայաստան» խոհարարական խորագրի շրջանակում ցույց կտան և կպատմեն, թե ինչպես պատրաստել «Խորվու» հայկական ճաշատեսակը։

«Գառան միսը համարվում է ամենամաքուրներից մեկը, քանի որ կենդանին սնվում է բացառապես խոտով։ Գառան միսն ավելի հեշտ է մարսվում, ուստի շոգը չի խանգարի վայելել այն», — ասաց Իսպիրյանը։

«Խորվուի» համար նա օգտագործում է չորս բաղադրիչ՝ միս, աղ, պղպեղ, մածուն։ Մանրամասները դիտեք տեսանյութում։

767
թեգերը:
Հայաստան
թեմա:
Հայկական խոհանոցի բաղադրատոմսեր (64)
Ըստ թեմայի
Համով Հայաստան. իսկական վրացական խինկալի կարելի է ուտել նաև Երևանում
Համով Հայաստան. ֆրանսիական «Ֆիլե մինյոնի» հայկական գաղտնիքը
Համով Հայաստան․ մատներդ հետը կուտես. Մեծ Հայքի «Խոյի բորանիի» եզակի բաղադրատոմս
Համով Հայաստան․ իշխանով ճաշատեսակը ռեկորդներ է գրանցում զբոսաշրջիկների շարքում
Համով Հայաստան․ հունական աղցան ու սաղմոնի սթեյք
Համով Հայաստան. Տոլման` սոխի մեջ. յուրահատուկ հայկական բաղադրատոմս` Տրանսիլվանիայից
Համով Հայաստան. Նախիջևանի հայերի «Թելբաց կուբաթին» սիրում են նաև Երևանում
«Համով Հայաստան». հայկական պանրախաշը ռեկորդներ է սահմանում

sys_stories