00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան. ինչպես պատրաստել ամառային տոլմա

Բաժանորդագրվել
«Համով Հայաստան» նախագիծն այս անգամ նվիրված է հայկական ազգային տոնին` Վարդավառին։ Sputnik Արմենիայի թղթակիցները Արարատյան հայրապետական թեմին կից գործող «Արարատ» երիտասարդական միության նախագահ Տաթև Զախարյանի հետ տոնական սեղանին դնելու համար հայկական ավանդական ուտեստ պատրաստեցին` ամառային տոլմա։

Տոլմայի մեջ դնում են խճողակ, բրինձ, տոմատ, համեմունքներ և կանաչի։ Այդ ամենը լցոնում են սմբուկի, բուլղարական պղպեղի, լոլիկի, ինչպես նաև փաթաթում կաղամբի մեջ։

Տեղավորում են մեծ կաթսայի մեջ, վրան ջուր և տոմատ լցնում, կարագի կտորներ ու խնձոր դնում։ Խնձորը Վարդավառ տոնի խորհրդանիշն է։

Տոլման պատրաստ լինելուց հետո, այն սեղանին է դրվում նախապես աճեցրած խոտով, որի մեջ ցորենի հասկով պատրաստված խաչ են տեղադրում։ Մանրամասները՝ տեսանյութում։

Լրահոս
0