00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Մարդկությանը խմելու ջրի լուրջ պակաս է սպառնում. գիտնականներ

© Sputnik / Aram NersesyanЗакат на озере Севан
Закат на озере Севан - Sputnik Արմենիա, 1920, 04.06.2021
Բաժանորդագրվել
Հետազոտողներն արձանագրել են, որ գլոբալ տաքացման արագ տեմպերի պատճառով քաղցրահամ լճերում թթվածնի մակարդակը զգալի նվազել է։

ԵՐԵՎԱՆ, 4 հունիսի – Sputnik. Ռենսելերի պոլիտեխնիկական ինստիտուտի (ԱՄՆ) գիտնականների թիմն արձանագրել է, որ քաղցրահամ լճերում թթվածնի մակարդակը նվազել է գլոբալ տաքացման արագացված տեմպերի պատճառով։ Տեղեկությունը հայտնում է ՌԻԱ Նովոստին՝ հղում վկայակոչելով «Nature» ամսագրում հրապարակված հետազոտությունը:

Зимняя погода в Санкт-Петербурге - Sputnik Արմենիա, 1920, 31.05.2021
Գիտնականներն ասել են, թե որ հյութն է 97%–ով ճնշում կորոնավիրուսը

Մասնագետները գնահատել են 393 լճերի վիճակը և հաշվի առել 1941-ից մինչև 2017 թվականները։

Ինչպես պարզվել է, լճերը թթվածինը կորցնում են 2,75-9,3 անգամ ավելի արագ, քան Համաշխարհային օվկիանոսը, ինչը բացասաբար է ազդում էկոհամակարգերի վիճակի վրա: Այսպես, հետազոտված ջրամբարներում 1980 թվականից ի վեր թթվածնի պարունակությունը մակերեսին նվազել է 5,5 տոկոսով, հատակին՝ 18,6 տոկոսով:

Սառցե աղետն անխուսափելի է. գիտնականներ

Փոփոխությունների պատճառ է դարձել 10 տարվա ընթացքում քաղցրահամ ջրի ջերմաստիճանի բարձրացումը 0,38 °C-ով, կարծում են փորձագետները: Գլոբալ տաքացման նման հետևանքները նպաստում են քաղցր-կանաչ ջրիմուռների բազմացմանը, որոնք թունավոր են քաղցրահամ ջրի մեջ ապրող այլ կենդանի օրգանիզմների համար:

Թթվածնի մակարդակի նվազեցումը պայմաններ է ստեղծում ազատ թթվածնի բացակայության պայմաններում ապրող բակտերիաների բազմացման համար: Նրանցից արտազատվող մեթանը բարձրացնում է ջերմոցային գազերի արտանետումները, ինչը միայն արագացնում է կլիմայի փոփոխության տեմպերը։ Այսպիսով, տաքացումը կարող է հանգեցնել խմելու ջրի պաշարների սպառման և քաղցրահամ էկոհամակարգերի հավասարակշռության խախտման:

Գիտնականները պարզել են, որ Ավստրալիայի բնիկները հիշողության արդյունավետ մեթոդ են կիրառում

Լրահոս
0