00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:14
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:41
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Հայտնի է դարձել սրտի կաթվածի ռիսկը նվազեցնող անսպասելի մթերքը

© Pixabay / rominaluchettaАссорти из орехов
Ассорти из орехов - Sputnik Արմենիա, 1920, 27.03.2021
Բաժանորդագրվել
Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության տվյալներով՝ ամեն տարի ամբողջ աշխարհում սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից մահանում է ավելի քան 17,5 մլն մարդ:

ԵՐԵՎԱՆ, 27 մարտի – Sputnik․ Ընկույզների օգտագործումը կարող է բարելավել սրտի առողջությունն ու նվազեցնել սրտի հիվանդություններից վաղաժամ մահվան վտանգը։ Տեղեկությունը հայտնում է MedicalXpress հարթակը՝ հղում անելով Մայո կլինիկայի (ԱՄՆ) գիտնականների հետազոտությանը:

Национальный исследовательский центр Курчатовский институт - Sputnik Արմենիա, 1920, 11.02.2021
Ի՞նչ է «լուռ» կաթվածը․ բժիշկը խոսել է հիմնական ախտանիշների մասին

Մասնագետները պարզել են, որ ընկույզները նվազեցնում են ցածր խտության լիպոպրոտեինների ու տրիգլիցերիդների մակարդակը, որոնք նպաստում են զարկերակներում խոլեստերինային կուտակումների ձևավորմանը:

Բժիշկները նշում են, որ բժշկական հակացուցումների բացակայության դեպքում կարելի է սննդի մեջ օգտագործել ցանկացած ընկույզ, քանի որ գրեթե բոլոր տեսակները պարունակում են չհագեցած ճարպեր, օմեգա-3 ճարպաթթուներ, բջջանյութ, վիտամին E, բուսական ստերոիդներ և L-արգինին:

Գիտնականները զգուշացրել են, որ ընկուզեղենն ունի բարձր կալորիականություն ու խորհուրդ են տվել օգտագործել միայն փոքր չափաբաժիններով՝ առանց շաքարի, աղի կամ շոկոլադի:

Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության տվյալներով՝ ամեն տարի ամբողջ աշխարհում սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից մահանում է ավելի քան 17,5 մլն մարդ: Ընդ որում, վաղաժամ ինսուլտների և ինֆարկտների մոտ 80 տոկոսը կարելի է կանխել։

Ընկույզի ո՞ր տեսակը չարժե ուտել

Լրահոս
0