00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:21
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Մամուլի տեսություն
10:48
17 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Ընկույզի ո՞ր տեսակը չարժե ուտել

© Sputnik / Asatur YesayantsОрехи, изюм, сухофрукты
Орехи, изюм, сухофрукты - Sputnik Արմենիա, 1920, 20.03.2021
Բաժանորդագրվել
Սննդաբան Մարինա Շուբինան ասել է՝ ընկուզեղենի որ տեսակներ են վտանգավոր առողջության համար։

ԵՐԵՎԱՆ, 20 մարտի - Sputnik. Սննդաբան Մարինա Շուբինան «Զվեզդա» հեռուստաալիքի եթերում խոսել է ընկույզների տարբեր տեսակների օգտակարության ու վնասի մասին։

Бананы и яблоки в корзинке - Sputnik Արմենիա, 1920, 19.03.2021
Ի՞նչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, երբ բանան ենք ուտում

Շուբինայի խոսքով՝ գետնանուշը, նուշն ու մակադամիան ամենավտանգավորն են։

Գետնանուշը, ըստ էության, լոբազգի խոտ է, հաճախ վարակված է բորբոսով, հետևաբար պարունակում է աֆլատոքսին: Սա իսկական կանցերոգեն է և նվազեցնում է մարմնի պաշտպանական ուժերը։ Նուշն ամենաուժեղ ալերգենն է, իսկ մակադամիան ամենաճարպոտ ընկույզն է։

Ըմպելիք, որը կօգնի սննդի չարաշահման դեպքում. սննդաբանը բաղադրատոմս է ներկայացրել

Սննդաբանը թվարկել է նաև ընկույզի օգտակար տեսակները՝ առաջին տեղը տալով հունական ընկույզին, որը պարունակում է օմեգա-3։ Առաջատարների եռյակում են նաև կեշյուն ու պնդուկը։

Կեշյուն առանձնանում է ցածր կալորիականությամբ, իսկ պնդուկը մեծ քանակով մագնեզիումի է պարունակում, ինչը սթրեսի դեմ պայքարելու բնական միջոց է։

Ո՞րն է ամենաօգտակար ապուրը

Շուբինան հիշեցրել է, որ նույնիսկ ամենաօգտակարն ընկույզը պետք չէ մեծ քանակությամբ ուտել։ Օրական 20-40 գրամը լիովին բավական է։

Միայն կվնասի. նիհարելու ո՞ր եղանակներն է սննդաբանն անիմաստ համարել

Լրահոս
0