00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
09:33
27 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
10 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
50 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
11 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
6 ր
17:51
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Աբովյան time
On air
18:14
41 ր
18:56
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:25
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
31 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
36 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
13:07
0 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
17:08
0 ր
Տեր Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
17:12
2 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Բժիշկը թվարկել է այն մթերքները, որոնք կարող են անաֆիլակտիկ շոկ առաջացնել

© Sputnik / Ирина Калашникова / Անցնել մեդիապահոցРождественское украшение Парижа
Рождественское украшение Парижа - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Մեր սիրելի մթերքները երբեմն կարող են մահացու վտանգավոր լինել։ Հաճախ մարդիկ անգամ չգիտեն՝ իրենց օրգանիզմն ինչպես կարձագանքի այս կամ այն մթերքին։

ԵՐԵՎԱՆ, 14 հուլիսի – Sputnik․ Անաֆիլակտիկ շոկ (սուր ալերգիկ ռեակցիա) առաջացնող ամենավտանգավոր մթերքներից են գետնանուշը, շոկոլադը, ծովախեցգետինը և այլն։ Այդ մասին «Вечерняя Москва» թերթի հետ զրույցում ասել է բժիշկ Լեոնիդ Զվոնկովը։

«Ամենաուժեղ ալերգեններն են գետնանուշը, շոկոլադը, ծովախեցգետինը, ձկան և կաթնային սպիտակուցը, կենցաղային քիմիան, օծանելիքն ու բուրավետ հավելումները»,- ասել է նա։

Բժշկի խոսքով, մարդիկ հաճախ չեն էլ կասկածում այդ մթերքների նկատմամբ հնարավոր զգայունության մասին, ինչը թույլ չի տալիս նախապես զերծ մնալ հավանական վտանգից։

Ինչ է կատարվում օրգանիզմում, երբ թուզ եք ուտում

Մասնագետը նշել է, որ գոյություն ունի հատուկ սարք՝ ավտոներարկիչ, այն լցված է ադրենալինով, որը վայրկենական վերացնում է անաֆիլակտիկ ռեակցիան և կարող է փրկել մարդուն։

Ավելի վաղ ԶԼՄ-ները հայտնել էին, որ հուլիսի 11-ին հարսանեկան խնջույքի ժամանակ մահացել է 25-ամյա հարսնացուն։ Մահվան պատճառ է դարձել ընկդեղենից առաջացած անաֆիլակտիկ շոկը։

Լրահոս
0