00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:37
23 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
32 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Աբովյան time
On air
18:27
33 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
24 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Առանց համի ու հոտի․ Հայաստանն առաջին անգամ կմասնակցի ռեստորանային սպորտի մրցաշարին

© SputnikЕжегодный фестиваль-конкурс армянской толмы "Толма 2017" (17 июля 2017). Тбилиси
Ежегодный фестиваль-конкурс армянской толмы Толма 2017 (17 июля 2017). Тбилиси - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Հայկական կողմը վստահ է, որ մրցաշարի արդյունքում մեր մասնակիցը մրցանակային տեղ կզբաղեցնի։

ԵՐԵՎԱՆ, 4 սեպտեմբերի – Sputnik. Հայաստանն առաջին անգամ կմասնակցի ռեստորանային սպորտի աշխարհի առաջնությանը։ Երկիրն արժանի կերպով ներկայացնելու առաքելությունը վստահված է խոհարար, Սեդրակ Մամուլյանի խոհարարական դպրոցի շրջանավարտ Հովիկ Մկրտչյանին։ Տեղեկությունը Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում հայտնեց Ռեստորանային սպորտի հայկական ֆեդերացիայի փոխնախագահ, Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման ՀԿ-ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը։

Мастер-класс армянской кухни в армянском ресторане Мадрида - Sputnik Արմենիա
«Հայե՛ր, դուք ձեր տոլմայի մեջ ի՞նչ եք ավելացնում, հոգի՞». ռեստորանային սպորտի ստեղծող

Ռեստորանային սպորտի համաշխարհային ֆեդերացիան 2018.-ին հիմնել է իսրայելցի Ալեքս Ռաբինովիչը։ 2019թ.-ի դեկտեմբերին Ռաբինովիչը ժամանեց Հայաստան և բացեց հայկական ֆեդերացիան։ Ամենամյա մրցույթի ընթացքում աշխարհի տարբեր երկրների ներկայացուցիչները մրցում են լավագույն խոհարարի, մատուցողի և բարմենի տիտղոսների համար։

Մամուլյանը նշեց, որ այս տարի մրցաշարը պետք է տեղի ունենար Բուլղարիայում, սակայն COVID-19-ի պատճառով տեղափոխվել է Սանկտ Պետերբուրգ և կանցկացվի սեպտեմբերի 11-ին։

«Բայց քանի որ սահմանները փակ են, մրցույթը որոշել են առցանց անցկացնել։ Մեր խոհարարը կներկայացնի տաք կերակրատեսակներ հավի կրծքամսից և հորթի մսից, ինչպես նաև աղցան»,-ասաց Մամուլյանը։

Մամուլյանը բարձր է գնահատում հայկական կողմի շանսերն այս մրցույթում։ Նա վստահ է, որ մեր մասնակցությունը շատ կարևոր է, քանի որ տեղական խոհանոցը հայտնի դարձնելու համար Հայաստանը պետք է օգտագործի բոլոր միջազգային հարթակները։

«Սա այն հարթակներից մեկն է, որի միջոցով մենք կարող ենք աշխարհին ցույց տալ մեր ռեստորանային ոլորտը, ավանդույթներն ու մշակույթը։ Ինչպես նաև նպաստել զբոսաշրջության զարգացմանը»,-ասաց Մամուլյանը։

Հայկական խոհանոցը պոդիում է «բարձրացել». Երևանում ներկայացվել է Gastro-couture նախագիծը

Մամուլյանն ընդգծեց, որ ժյուրին գնահատելու է ճաշատեսակի տեսքը, պատրաստման գործընթացը, սակայն այս տարի համտեսել չեն կարողանա։ Արդյունքները հայտնի կլինեն սեպտեմբերի 11-ին։

Ալեքս Ռաբինովիչի Հայաստան գալն ու Ռեստորանային սպորտի հայկական ֆեդերացիայի բացումը երկրում սկիզբ են դրել «ռեստորանային մրցաշարերին»։

Լրահոս
0