Շաբաթվա մարդիկ

143
(Թարմացված է 19:49 03.06.2017)
  • Դեմիեն Ջիթթոն (Damien Gitton) Աշխատում է երկաթգծի հաճախորդների սպասարկման բաժնում. օգնում է մարդկանց գտնել իրենց ճիշտ գնացքը: Դիպլոմավորված մարքեթոլոգ է: -Երբեք չեմ մտածել ինչ-որ կոնկրետ մասնագիտության մասին: Միակ հետաքրքրությունս ճանապարհորդությունն է եղել՝ էժան ճանապարհորդությունը: Եղել եմ 42 երկրում: Ապագայում չի ուզում ոչինչ փոխել, մտածում է միայն ավելի շատ ու ավելի մատչելի ճանապարհորդությունների մասին: Ինչպես Դեմիենն է ասում՝ ընտրության հարց է. ավելի շատ կյանք՝ պակաս ոճ կամ ավելի շատ ոճ՝ պակաս կյանք: Նա ընտրել է առաջինը։
  • Տարանտինո Ջորդան (Tarantino Jordan)  Դպրոցն ավարտելուց հետո արդեն 3 տարի է,  ինչ մատուցող է աշխատում հոր ռեստորանում:  -Երբ փոքր էի՝ երազում էի ֆուտբոլիստ լինելու մասին:  Ապագայում մտածում է սեփական բարձր կարգի իտալական ռեստորան ունենալու մասին, որը միշլեն աստղի կարժանանա:
  • Էուջինիո Կատիձոնե (Eugenio Catizone)  Ավարտել է տարրական դպրոց Իտալիայում: Ֆրանսիա է եկել Իտալիայից՝ շուրջ 3 տարի առաջ: Զբաղվում է ասեղնագործ իրերի պատրաստմամբ (ասեղնագործությամբ):  -Երբ փոքր էի՝ ցանկանում էի էլեկտրոնային ինժեներ լինելու մասին: Ինձ ուրախացնում է իմ գործը: Այնպես որ, ապագայում կուզենամ էլ ավելի ընդլայնել բիզնեսս, որ ավելի երջանիկ լինեմ:
  • Պատրիկ Ֆոպպիանի (Patrick Foppiani)  Ապրում է Կաննում: Զբաղվում է իտալական ուտելիքի պատրաստմամբ: Ղեկավարում է ընտանեկան բիզնեսը, որն արդեն շուրջ 63 տարեկան է:   -Փոքրուց երազել եմ այս ամենի մասին: Ինձանից առաջ հայրս էր ղեկավարում, այժմ՝ ես, արդեն ապագայում որդուս եմ պատրաստել գործը շարունակելու համար:  Ապագայում ցանկանում է լայնացնել սեփական գործի աշխարհագրությունը՝ հասնել Դուբայ, Նյու-Յորք և այլն:
  • Անդրանիկ Գրիգորյան  1989 թ-ին Ավարտել է ճարտարպետաշինարարական ինստիտուտը ( այն ժամանակ պոլիտեխնիկ ինստիտուտը) որպես ինժեներ շինարար: Շուրջ 15 տարի է՝ զբաղվում է ռեստորանային բիզնեսով: Համարում է, որ ռեստորանը բաց մշակութային կենտրոն է: Ռեստորանը պետք է լինի վայր, ուր կարելի լինի բերել արվեստը, նաև՝ ուտելու արվեստը:  -Երբ փոքր էի, ցանկանում էի թռչող սարքեր նախագծել: Ապագայում կուզենար ավելի շատ ժամանակ տրամադրել գինեգործությանը և Հայաստանում զարգացնել հայկական գաստրոնոմիան:
  • Նաիրա Խաչատրյան 1999-թ ավարտել է Մոսկվայի Ա.Ն.Կոսիգինի անվ. տեքստիլ ինստիտուտը:  Նորաձևության դիզայներ է:  -3 տարեկանում ցանկանում էի բժիշկ լինել, 5-ում՝ կարկատելիս: 11 տարեկանից արդեն մտածում էի նորաձևության ասպարեզում լինելու մասին:  Նաիրան նաև նկարում է: Այնպես, որ ապագայում, բացի այն, որ ցանկանում է նորաձևության մեջ նորարարություն մտցնել, նաև երազում է ժամանակ ունենալ նկարելու համար:
  • Ժան-Միշել Պրիորի (Jean-Michel Prioris) Ժան-Միշելի հետ շփումը դժվարացնում էր ոչ միայն լեզվական արգելքը, այլև նրա տարած կոկորդի վիրահատությունը: Իմ կողմից միայն կարող եմ ասել, որ նա այն մարդկանցից էր, որոնք այնքան նվիրում ունեն իրենց գործին, որ միայն նախանձել կամ երազել կարելի է:  Ու այդ խառը իրավիճակում, երբ շատերը մեկ կադր ավել նկարելու մասին էին մտածում, նա, երբեմն, պտտվում էր իմ կողմ, նայում աչքերիս ու ձեռքի շարժումով ասում, որ կարող եմ գրավել իր տեղը: Հետո իմացա, որ արդեն 33 տարի է, ինչ գալիս է Կաննի կինոփառատոնը լուսաբանելու:
Sputnik Արմենիան շարունակում է «Շաբաթվա մարդիկ» նախագիծը, որի շրջանակում մենք մեր ընթերցողին ծանոթացնում ենք ամենատարբեր մարդկանց հետ:

143
  • Դեմիեն Ջիթթոն (Damien Gitton) Աշխատում է երկաթգծի հաճախորդների սպասարկման բաժնում. օգնում է մարդկանց գտնել իրենց ճիշտ գնացքը: Դիպլոմավորված մարքեթոլոգ է: -Երբեք չեմ մտածել ինչ-որ կոնկրետ մասնագիտության մասին: Միակ հետաքրքրությունս ճանապարհորդությունն է եղել՝ էժան ճանապարհորդությունը: Եղել եմ 42 երկրում: Ապագայում չի ուզում ոչինչ փոխել, մտածում է միայն ավելի շատ ու ավելի մատչելի ճանապարհորդությունների մասին: Ինչպես Դեմիենն է ասում՝ ընտրության հարց է. ավելի շատ կյանք՝ պակաս ոճ կամ ավելի շատ ոճ՝ պակաս կյանք: Նա ընտրել է առաջինը։
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Դեմիեն Ջիթթոն (Damien Gitton)
    Աշխատում է երկաթգծի հաճախորդների սպասարկման բաժնում. օգնում է մարդկանց գտնել իրենց ճիշտ գնացքը: Դիպլոմավորված մարքեթոլոգ է:
    -Երբեք չեմ մտածել ինչ-որ կոնկրետ մասնագիտության մասին: Միակ հետաքրքրությունս ճանապարհորդությունն է եղել՝ էժան ճանապարհորդությունը: Եղել եմ 42 երկրում:
    Ապագայում չի ուզում ոչինչ փոխել, մտածում է միայն ավելի շատ ու ավելի մատչելի ճանապարհորդությունների մասին: Ինչպես Դեմիենն է ասում՝ ընտրության հարց է. ավելի շատ կյանք՝ պակաս ոճ կամ ավելի շատ ոճ՝ պակաս կյանք: Նա ընտրել է առաջինը։

  • Տարանտինո Ջորդան (Tarantino Jordan)  Դպրոցն ավարտելուց հետո արդեն 3 տարի է,  ինչ մատուցող է աշխատում հոր ռեստորանում:  -Երբ փոքր էի՝ երազում էի ֆուտբոլիստ լինելու մասին:  Ապագայում մտածում է սեփական բարձր կարգի իտալական ռեստորան ունենալու մասին, որը միշլեն աստղի կարժանանա:
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Տարանտինո Ջորդան (Tarantino Jordan)

    Դպրոցն ավարտելուց հետո արդեն 3 տարի է, ինչ մատուցող է աշխատում հոր ռեստորանում:

    -Երբ փոքր էի՝ երազում էի ֆուտբոլիստ լինելու մասին:

    Ապագայում մտածում է սեփական բարձր կարգի իտալական ռեստորան ունենալու մասին, որը միշլեն աստղի կարժանանա:

  • Էուջինիո Կատիձոնե (Eugenio Catizone)  Ավարտել է տարրական դպրոց Իտալիայում: Ֆրանսիա է եկել Իտալիայից՝ շուրջ 3 տարի առաջ: Զբաղվում է ասեղնագործ իրերի պատրաստմամբ (ասեղնագործությամբ):  -Երբ փոքր էի՝ ցանկանում էի էլեկտրոնային ինժեներ լինելու մասին: Ինձ ուրախացնում է իմ գործը: Այնպես որ, ապագայում կուզենամ էլ ավելի ընդլայնել բիզնեսս, որ ավելի երջանիկ լինեմ:
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Էուջինիո Կատիձոնե (Eugenio Catizone)

    Ավարտել է տարրական դպրոց Իտալիայում: Ֆրանսիա է եկել Իտալիայից՝ շուրջ 3 տարի առաջ: Զբաղվում է ասեղնագործ իրերի պատրաստմամբ (ասեղնագործությամբ):

    -Երբ փոքր էի՝ ցանկանում էի էլեկտրոնային ինժեներ լինելու մասին: Ինձ ուրախացնում է իմ գործը: Այնպես որ, ապագայում կուզենամ էլ ավելի ընդլայնել բիզնեսս, որ ավելի երջանիկ լինեմ:

  • Պատրիկ Ֆոպպիանի (Patrick Foppiani)  Ապրում է Կաննում: Զբաղվում է իտալական ուտելիքի պատրաստմամբ: Ղեկավարում է ընտանեկան բիզնեսը, որն արդեն շուրջ 63 տարեկան է:   -Փոքրուց երազել եմ այս ամենի մասին: Ինձանից առաջ հայրս էր ղեկավարում, այժմ՝ ես, արդեն ապագայում որդուս եմ պատրաստել գործը շարունակելու համար:  Ապագայում ցանկանում է լայնացնել սեփական գործի աշխարհագրությունը՝ հասնել Դուբայ, Նյու-Յորք և այլն:
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Պատրիկ Ֆոպպիանի (Patrick Foppiani)

    Ապրում է Կաննում: Զբաղվում է իտալական ուտելիքի պատրաստմամբ: Ղեկավարում է ընտանեկան բիզնեսը, որն արդեն շուրջ 63 տարեկան է:

    -Փոքրուց երազել եմ այս ամենի մասին: Ինձանից առաջ հայրս էր ղեկավարում, այժմ՝ ես, արդեն ապագայում որդուս եմ պատրաստել գործը շարունակելու համար:

    Ապագայում ցանկանում է լայնացնել սեփական գործի աշխարհագրությունը՝ հասնել Դուբայ, Նյու-Յորք և այլն:

  • Անդրանիկ Գրիգորյան  1989 թ-ին Ավարտել է ճարտարպետաշինարարական ինստիտուտը ( այն ժամանակ պոլիտեխնիկ ինստիտուտը) որպես ինժեներ շինարար: Շուրջ 15 տարի է՝ զբաղվում է ռեստորանային բիզնեսով: Համարում է, որ ռեստորանը բաց մշակութային կենտրոն է: Ռեստորանը պետք է լինի վայր, ուր կարելի լինի բերել արվեստը, նաև՝ ուտելու արվեստը:  -Երբ փոքր էի, ցանկանում էի թռչող սարքեր նախագծել: Ապագայում կուզենար ավելի շատ ժամանակ տրամադրել գինեգործությանը և Հայաստանում զարգացնել հայկական գաստրոնոմիան:
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Անդրանիկ Գրիգորյան
    1989 թ-ին Ավարտել է ճարտարպետաշինարարական ինստիտուտը ( այն ժամանակ պոլիտեխնիկ ինստիտուտը) որպես ինժեներ շինարար:
    Շուրջ 15 տարի է՝ զբաղվում է ռեստորանային բիզնեսով: Համարում է, որ ռեստորանը բաց մշակութային կենտրոն է: Ռեստորանը պետք է լինի վայր, ուր կարելի լինի բերել արվեստը, նաև՝ ուտելու արվեստը:
    -Երբ փոքր էի, ցանկանում էի թռչող սարքեր նախագծել:
    Ապագայում կուզենար ավելի շատ ժամանակ տրամադրել գինեգործությանը և Հայաստանում զարգացնել հայկական գաստրոնոմիան:

  • Նաիրա Խաչատրյան 1999-թ ավարտել է Մոսկվայի Ա.Ն.Կոսիգինի անվ. տեքստիլ ինստիտուտը:  Նորաձևության դիզայներ է:  -3 տարեկանում ցանկանում էի բժիշկ լինել, 5-ում՝ կարկատելիս: 11 տարեկանից արդեն մտածում էի նորաձևության ասպարեզում լինելու մասին:  Նաիրան նաև նկարում է: Այնպես, որ ապագայում, բացի այն, որ ցանկանում է նորաձևության մեջ նորարարություն մտցնել, նաև երազում է ժամանակ ունենալ նկարելու համար:
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Նաիրա Խաչատրյան
    1999-թ ավարտել է Մոսկվայի Ա.Ն.Կոսիգինի անվ. տեքստիլ ինստիտուտը:
    Նորաձևության դիզայներ է:

    -3 տարեկանում ցանկանում էի բժիշկ լինել, 5-ում՝ կարկատելիս: 11 տարեկանից արդեն մտածում էի նորաձևության ասպարեզում լինելու մասին:

    Նաիրան նաև նկարում է: Այնպես, որ ապագայում, բացի այն, որ ցանկանում է նորաձևության մեջ նորարարություն մտցնել, նաև երազում է ժամանակ ունենալ նկարելու համար:

  • Ժան-Միշել Պրիորի (Jean-Michel Prioris) Ժան-Միշելի հետ շփումը դժվարացնում էր ոչ միայն լեզվական արգելքը, այլև նրա տարած կոկորդի վիրահատությունը: Իմ կողմից միայն կարող եմ ասել, որ նա այն մարդկանցից էր, որոնք այնքան նվիրում ունեն իրենց գործին, որ միայն նախանձել կամ երազել կարելի է:  Ու այդ խառը իրավիճակում, երբ շատերը մեկ կադր ավել նկարելու մասին էին մտածում, նա, երբեմն, պտտվում էր իմ կողմ, նայում աչքերիս ու ձեռքի շարժումով ասում, որ կարող եմ գրավել իր տեղը: Հետո իմացա, որ արդեն 33 տարի է, ինչ գալիս է Կաննի կինոփառատոնը լուսաբանելու:
    © Sputnik / Asatur Yesayants

    Ժան-Միշել Պրիորի (Jean-Michel Prioris)
    Ժան-Միշելի հետ շփումը դժվարացնում էր ոչ միայն լեզվական արգելքը, այլև նրա տարած կոկորդի վիրահատությունը: Իմ կողմից միայն կարող եմ ասել, որ նա այն մարդկանցից էր, որոնք այնքան նվիրում ունեն իրենց գործին, որ միայն նախանձել կամ երազել կարելի է:
    Ու այդ խառը իրավիճակում, երբ շատերը մեկ կադր ավել նկարելու մասին էին մտածում, նա, երբեմն, պտտվում էր իմ կողմ, նայում աչքերիս ու ձեռքի շարժումով ասում, որ կարող եմ գրավել իր տեղը: Հետո իմացա, որ արդեն 33 տարի է, ինչ գալիս է Կաննի կինոփառատոնը լուսաբանելու:

sys_stories