00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:27
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:42
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
45 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
7 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:07
7 ր
Բողոքի ակցիաներ
Երևանը միացել է հայրենիքի սահմանների պաշտպանության ակցիաներին
18:19
3 ր
Մարի Զախարովա
Պուտինը ԼՂ կարգավիճակը չկարգավորված էր համարում, Երևանն այն ճանաչեց Ադրբեջանի կազմում. Մարիա Զախարովա
18:24
3 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:38
22 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
54 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:05
8 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համեղ Երևան. խոհարարները քաղաքի պատվին հատուկ աղցան են պատրաստելու

© Sputnik / Aram Nersesyan Салат из авелука
Салат из авелука - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
«Համով–հոտով Երևան» փառատոնն անցկացվելու է Հայաստանի մայրաքաղաքում «Երևանյան ամառ 2017» եռամսյա ծրագրի շրջանակներում։

ԵՐԵՎԱՆ, 7 հունիսի — Sputnik. Խոհարարները հայկական ավանդական և տոնական կերակրատեսակներ կպատրաստեն «Համով–հոտով Երևան» փառատոնի ժամանակ` հունիսի 10-ին, լրագրողներին այսօր հայտնեց Երևանի քաղաքապետարանի զբոսաշրջության բաժնի պետ Գևորգ Օրբելյանը։

Նրա խոսքով` ծիսատոնական ուտեստները հետաքրքրություն են առաջացնում զբոսաշրջիկների մոտ։

Հյուր շեֆ–խոհարարին. ինչպես պատրաստել «Կարս» թխվածքը - Sputnik Արմենիա
«Համով Հայաստան». «Ղարս» կարկանդակի առանձնահատկությունները

«Երևանում մեկնարկել է «Երևանյան ամառ 2017» մշակութային միջոցառումների եռամսյա ծրագիրը, որի շրջանակներում հունիսի 10-ին կանցկացվի «Համով–հոտով Երևան» փառատոնը։ «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ–ի աջակցմամբ մենք արդեն երրորդ անգամն ենք Կիևյանի կամրջի հարևանությամբ, Թումանյանի այգում անցկացնում ավանդական դարձած «Համով–հոտով Երևան» փառատոնը»–, ասաց Օրբելյանը։

Միջոցառման ընթացքում ծիսատոնական ուտեստներ են պատրաստվելու։ Փառատոնն, ինչպես նշեց Օրբելյանը, նպաստում է քաղաքային զբոսաշրջության զարգացմանը։

«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ–ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանն իր հերթին նշեց, որ փառատոնը շատ կարևոր է նաև հայ խոհարարների համար։

«Ազգային խոհանոցը` մեր արմատներն է։ Մենք շահագրգռված ենք փառատոնի կայացման հարցում։ Մինչ այս վեց տարի շարունակ փառատոնը մենք ինքնուրույն էինք անցկացնում, սակայն հետագայում դիմեցինք քաղաքապետարանի աջակցմանը։ Անմիջապես համաձայնեցին օգնել», – ասաց նա։

Փառատոնի ժամանակ կգործի 12 տաղավար։ Պրոֆեսիոնալ խոհարարները կպատմեն այս կամ այն ուտեստի ծագման պատմությունը։

© Sputnik / Asatur YesayantsԳևորգ Օրբելյան
Գևորգ Օրբելյան - Sputnik Արմենիա
1/2
Գևորգ Օրբելյան
© Sputnik / Asatur YesayantsՍեդրակ Մամուլյան
Սեդրակ Մամուլյան - Sputnik Արմենիա
2/2
Սեդրակ Մամուլյան
1/2
Գևորգ Օրբելյան
2/2
Սեդրակ Մամուլյան

«Բացի այդ, փառատոնի ընթացքում մենք կպատրաստենք հատուկ Երևանի պատվին հորինած աղցանը», – ասաց երկրի գլխավոր խոհարարը։

Այցելուները կիմանան, թե ինչպես էին հայերը սեղանը զարդարում և ինչպիսի ուտեստներ էին պատրաստում Տրնդեզի, Ծաղկազարդի, Զատիկի, Ամանորի և այլ տոների ժամանակ։

Русская версия

Լրահոս
0