00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
25 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:07
52 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
7 ր
Աբովյան time
On air
18:14
43 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Հայաստանում կպատրաստեն աշխարհի ամենաերկար տոլման. 11-րդ գաստրոփառատոնի անակնկալները

© Sputnik / Aram NersesyanՏոլմայի փառատոնը «Զվարթնոց» տաճարի տարածքում
Տոլմայի փառատոնը «Զվարթնոց» տաճարի տարածքում - Sputnik Արմենիա, 1920, 14.06.2022
Տոլմայի փառատոնը «Զվարթնոց» տաճարի տարածքում. Արխիվային լուսանկար
Բաժանորդագրվել
Գաստրոփառատոնի ընթացքում 30 տաղավարների ներկայացուցիչները կմրցեն ամենահամեղ, կրեատիվ և օրիգինալ տոլմայի պատրաստման հարցում։
ԵՐԵՎԱՆ, 14 հունիսի – Sputnik. Հայաստանում արդեն ավանդական դարձած գաստրոփառատոնի ընթացքում այս տարի կպատրաստեն աշխարհի ամենաերկար` 150 մետրանոց տոլման։ Ռեկորդը կարձանագրվի հայկական «Դյուցազնագիրք» ռեկորդների գրքում: Այս մասին Sputnik Արմենիա մուլտիմեդիոն մամուլի կենտրոնում կայացած ասուլիսում ասաց փառատոնի համակարգող Անի Նազարյանը։
© Sputnik / Aram NersesyanԱնի Նազարյանը
Ани Назарян на пресс-конференции 11-й фестиваль толмы и развитие туризма в Армении (14 июня 2022). Еревaн - Sputnik Արմենիա, 1920, 14.06.2022
Անի Նազարյանը
Նազարյանը չբացառեց նաև, որ ապագայում նվաճումը կգրանցվի Գինեսի ռեկորդների գրքում։

«Փառատոնն այս տարի անցկացվում է տասնմեկերորդ անգամ, այն կկայանա «Զվարթնոց» տաճարի տարածքում հունիսի 19-ին։ Կներկայացվի 30 տաղավար, որոնք հայկական ավանդական ուտեստի (տոլմայի) իրենց տարբերակները կհանձնեն ժյուրիի և փառատոնի հյուրերի դատին»,- ասաց Նազարյանը։

Միմյանց դեմ կմրցեն ռեստորանատերեր, սպասարկման ոլորտի ներկայացուցիչներ, խոհարարներ և անհատներ Գյումրիից ու Ծաղկաձորից: Նրանք կներկայացնեն ձկով, կարտոֆիլով, կանեփով տոլմաներ և սիրված ուտեստի այլ տեսակներ: Թիմերը կպայքարեն «Լավագույն համ», «Լավագույն տեսք», «Լավագույն գաղափար» անվանակարգերում հաղթելու համար: Գրան պրին կստանա առավելագույն միավորներ հավաքած մասնակիցը։
Այս տարի կազմակերպիչները որոշել են մի փոքր փոխել կանոնները և փառատոնի հյուրերին հնարավորություն են տվել քվեարկելու «Լավագույն տաղավար» անվանակարգում հաղթողի ընտրության ժամանակ:
© Sputnik / Aram NersesyanՄամուլի ասուլիս Sputnik Արմենիա մուլտիմեդիոն մամուլի կենտրոնում
Пресс-конференция 11-й фестиваль толмы и развитие туризма в Армении (14 июня 2022). Еревaн - Sputnik Արմենիա, 1920, 14.06.2022
Մամուլի ասուլիս Sputnik Արմենիա մուլտիմեդիոն մամուլի կենտրոնում
11-րդ փառատոնն այս տարի նաև մշակութային լայն ծրագիր ունի․հյուրերին ցույց կտան, թե ինչպես են թխվում լավաշն ու փախլավան, ինչպես է կավից սպասք պատրաստվում, մասնագետները խոհարարի վարպետության դասեր կանցկացնեն: Այնուհետև տեղի կունենա համերգ, որին կմասնակցեն հայտնի հայ երգիչներ և երաժշտական խմբեր՝ Էրիկ Կարապետյանը, Գոռ Սուջյանը, Միքայել Ոսկանյանը և այլք։
Հայաստանն ու Իրանը բանակցում են արիական խոհանոցի փառատոն հիմնելու համար
Իր հերթին Տուրիզմի հայկական ֆեդերացիայի նախագահ Մեխակ Ապրեսյանը նշեց, որ նման միջոցառումները կարևոր են զբոսաշրջության ոլորտի կայացման համար, ինչը հատկապես արդիական է հետպատերազմյան և հետքովիդային շրջանում:
© Sputnik / Aram NersesyanՄեխակ Ապրեսյանը
Мехак Апресян на пресс-конференции 11-й фестиваль толмы и развитие туризма в Армении (14 июня 2022). Еревaн - Sputnik Արմենիա, 1920, 14.06.2022
Մեխակ Ապրեսյանը
«Ուկրաինայի իրադարձությունների համապատկերում այս անկայուն իրավիճակում մենք մտադիր ենք զբոսաշրջիկներին ցույց տալ, որ Հայաստանում անվտանգ է, և որ մեր երկիրը պատրաստ է հյուրերի համար հարմարավետ և բազմազան հանգիստ ապահովել»,- ասաց Ապրեսյանը:
Նա կարևոր է համարում այսպիսի փառատոների անցկացումը, քանի որ դրանք թույլ են տալիս դիվերսիֆիկացնել զբոսաշրջային փաթեթները, ճիշտ ներկայացնել երկրի ողջ ներուժը, մշակույթը՝ իր առանձնահատկություններով, ինչպես նաև կոլորիտային և համեղ խոհանոցը:
© Sputnik / Aram NersesyanՍեդրակ Մամուլյանը
Седрак Мамулян на пресс-конференции 11-й фестиваль толмы и развитие туризма в Армении (14 июня 2022). Еревaн - Sputnik Արմենիա, 1920, 14.06.2022
Սեդրակ Մամուլյանը
«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման ՀԿ»-ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը ևս կարևորեց միջոցառումը՝ հիշեցնելով, որ առաջին անգամ փառատոնը տեղի է ունեցել 2011 թվականին:
«Տարեցտարի փառատոնը թափ է հավաքում, դառնում ավելի հայտնի, ավելի գրավիչ։ Այս տարի նույնպես հյուրերի մեծ հոսք ենք ակնկալում»,- նշել է նա։
Նրա խոսքով՝ այս տարիների լավագույն բաղադրատոմսերը հավաքվել են և ներառվել տարբեր ռեստորանների ճաշացանկերում:
Աշխարհում տոլմայի ավելի քան 80 տեսակ կա։ Հայկական աղբյուրներում տոլմայի մասին առաջին հիշատակումը թվագրվում է մեր թվարկության V դարով։
Լրահոս
0