00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:33
27 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
49 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ալեն Սիմոնյան
Նիկոլ Փաշինյանը չի մասնակցի ՌԴ նախագահ Վլադիմիր Պուտինի երդմնակալության արարողությանը. Ալեն Սիմոնյան
13:07
14 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
5 ր
Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
Մեր երկրում քաղաքականություն կա՞, որ եկեղեցուն քաղաքական դաշտ ներքաշեն, կամ՝ ոչ․ Բագրատ արքեպիսկոպոս Գալստանյան
14:21
11 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Սննդաբանն ասել է՝ ինչ պետք է ուտեն սրտի հիվանդություն ունեցողները

© Unsplash / Jo SonnՄրգեր
Մրգեր - Sputnik Արմենիա, 1920, 06.12.2021
Մրգեր
Բաժանորդագրվել
Սրտի հիվանդություն ունեցող մարդիկ պետք է օրական առնվազն 500 գրամ բանջարեղեն ու միրգ օգտագործեն:
ԵՐԵՎԱՆ, 3 դեկտեմբեր - Sputnik. Սրտի հիվանդություն ունեցող մարդիկ պետք է բացառեն այն մթերքները, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ հագեցած ճարպեր, տրասնճարպեր ու շաքար։ ՌԻԱ Նովոստիի հետ զրույցում տեղեկությունը հայտնել է բժիշկ-սննդաբան Աննա Կոնովալովան։
«Առաջին հերթին պետք է հրաժարվել մսի և թռչնամսի ճարպոտ տեսակներից, յուղոտ կաթնամթերքներից, խորը վերամշակման ենթարկված մթերքից։ ԱՀԿ-ը խորհուրդ է տալիս սննդակարգում ներառել կալորիականության մինչև 10 տոկոս չափով հագեցած ճարպեր ու մինչև 1 տոկոս տրանսճարպեր», — ասել է նա:
Грипп, простуда, насморк - Sputnik Արմենիա, 1920, 29.11.2021
Գերմանացի բժիշկները նշել են հարբուխի բուժման 4 սխալները
Նրա խոսքով՝ անհրաժեշտ է հետևել նաև աղի քանակին (օրական առավելագույնը 5 գրամ)։ Շաքար պարունակող մթերքը պետք է կազմի օրական կալորիականության 5-10%-ը։

«Դրանք են շաքարը, այլև մեղրը, մուրաբաները, ջեմերը, օշարակները, կոնսերվացված հյութերը», — ասել է Կոնովալովան:

Աննա Կոնովալովան նշել է, որ թույլ սիրտ ունեցող մարդկանց ճաշացանկում հարկավոր է ներառել օրական առնվազն 500 գրամ բանջարեղեն ու միրգ, ձավարեղեն, ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք, միս ու թռչնամիս, ընկույզ, սերմեր: Շաբաթը առնվազն երկու-երեք անգամ պետք է ձուկ ու ծովամթերք ուտել։
Լրահոս
0