00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:22
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:40
20 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
35 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ֆիննախ և վարչապետ
Շրջանառության հարկը կրկնակի կավելանա․ Վահե Հովհաննիսյան
13:10
7 ր
Ժաննա Անդրեասյան
Ավելի քան 150 մանկավարժ ցանկացել են բարձրագույն կրթություն ստանալ, 500-ը՝ վերապատրաստվել․ Ժաննա Անդրեասյան
13:17
1 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Մարիաննա Փայտյան
Անգամ Կիրանցի մատույցներ չենք կարողացել հասնել, Բերքաբերի խաչմերուկից ոտքով ենք եկել․ Մարիաննա Փայտյան
17:06
3 ր
Գառնիկ Դանիելյան
Մարդիկ կադաստրի վկայականները ձեռքներին կառավարությունից լացելով դուրս եկան․ Գառնիկ Դանիելյան
17:09
5 ր
Բագրատ Սրբազան
Տեռոր սեփական ժողովրդի նկատմամբ․Բագրատ Սրբազան
17:15
0 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
On air
18:06
8 ր
Ավետիք Չալաբյան
Եկել են զգուշացնելու ոստիկաններին, որ չդառնան հանցակից ու հանցագործ․ Ավետիք Չալաբյան
18:21
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:20
2 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
30 ր
Ուղիղ եթեր
10:01
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
49 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
5 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
8 ր
Աբովյան time
On air
18:21
38 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան․ հայտնաբերվել է Զատկի իսկական փլավի հին բաղադրատոմսը

Բաժանորդագրվել
Հայ առաքելական եկեղեցին տոնում է Հիսուս Քրիստոսի Սուրբ Հարության տոնը։ Հայկական ընտանիքներում տանտիրուհիներն այդ առիթով սեղանին տոնական փլավ են դնում։ Sputnik Արմենիայի թղթակիցները այցելել են շեֆ-խոհարար, Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման հասարակական կազմակերպության փոխնախագահ Ռուզաննա Նահապետյանի արհեստանոց-խոհանոց։

Հայ առաքելական եկեղեցին տոնում է Հիսուս Քրիստոսի Սուրբ Հարության տոնը։ Հայկական ընտանիքներում տանտիրուհիներն այդ առիթով սեղանին տոնական փլավ են դնում։ Sputnik Արմենիայի թղթակիցները այցելել են շեֆ-խոհարար, Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման հասարակական կազմակերպության փոխնախագահ Ռուզաննա Նահապետյանի արհեստանոց-խոհանոց։

Литургия Святого Воскресенья в церкви Св.Григория (21 апреля 2019). Еревaн - Sputnik Արմենիա
Նիկոլ Փաշինյանը Սուրբ Հարության տոնի առթիվ շնորհավորեց «Լեռան քարոզով»

Նահապետյանն ավելի քան 30 տարի է խոհարարության մեջ է։ Նա սիրում է էքսպերիմենտներ անել, սակայն կարծում է, որ դա ընդունելի է, եթե պատրաստում է մթերքին վնաս չպատճառելով։ Նրա համար խոհանոցում ամենակարևորն է, որ ներդաշնակություն լինի։ Շեֆ-խոհարարը պետք է կարողանա միջինը գտնել, ուտեստի մեջ ամեն ինչ պետք է չափավոր լինի, այդ ժամանակ այն համեղ կլինի։

Զատկի փլավի մեջ Նահապետյանը նաև ձվածեղ է օգտագործում։ Նա խոսքով՝ ձուն ուտեստին յուրահատուկ համ է հաղորդում։

«Տատս է ինձ այս բաղադրատոմսը սովորեցրել», - ասաց Նահապետյանը Sputnik Արմենիայի թղթակցի հետ զրույցում։

Пасхальный стол - Sputnik Արմենիա
Քրիստոս հարյավ ի մեռելոց. Հայ առաքելական եկեղեցին նշում է Զատիկը

Զատկի փլավ պատրաստելու համար մեր տարածաշրջանում օգտագործում են բրինձ, ձու, չիր, ընկուզեղեն, չամիչ, լավաշ, դարչին, աղ, արևածաղկի ձեթ, կարագ, հայկական կոնյակ։

Սկզբում բաղադրիչներն են պատրաստում, լվանում ենք բրինձը, կտրում ենք չիրն ու ընկուզեղենը։ Կաթսան կրակի վրա ենք դնում, բրինձի վրա ջուր ենք լցնում, դարչին ենք ավելացնում ու 20 րոպե խաշում ենք։

Այդ ընթացքում ձվածեղ ենք սարքում, մեկ այլ թավայում չիր ու ընկուզեղենն ենք տապակում։ Պատրաստի բրինձը տեղափոխում ենք փլավքամիչի վրա ու լվանում ենք հոսող ջրի տակ։

Կաթսան կրակի վրա ենք գնում ու «հավաքում» ենք դրա մեջ փլավը․ մեկի վրա լավաշ ենք դնում, հետո ձվածեղ, վրան՝ բրինձ։ Վրայից լցնում ենք չիր ու ընկուզեղեն, հինգ րոպե կրակի վրա ենք թողնում։

Բարի ախորժակ։

Լրահոս
0