00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:32
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
25 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
34 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:41
20 ր
Ուղիղ եթեր
10:01
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
35 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան. ուտեստ, որի շուրջ հայկական մեծ ընտանիք է հավաքվում

Բաժանորդագրվել
«Համով Հայաստան» նախագծի շրջանակներում Sputnik Արմենիայի թղթակիցները այսօր կներկայացնեն «Քյալագյոշ» հայկական ավանդական ուտեստի պատրաստման բացառիկ բաղադրատոմսը:

«Այս ուտեստը պատրաստում էին Վանի հայերը, այսօր այն տարածված է Սյունիքում: Տարբեր մարզերում տարբեր ձև են այն պատրաստում` պահածոյացված մսով կամ առանց մսի», — Sputnik Արմենիային ասաց «Արարատ Հոլ» ռեստորանի խոհարար Աննան:

Ուտեստը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է չորաթան, ոսպ, լավաշ, սոխ և արևածաղկի ձեթ:

Չորաթանը կարելի է պատրաստել տան պայմաններում: Դրա համար անհրաժեշտ է ձվի դեղնուց, մածուն, չորացրած ծիտրոն, ալյուր և սխտորից ու ընկույզից պատրաստված սոուս:

Այս ուտեստը վայելելու համար սովորաբար հավաքվում են բոլոր հարազատները: Այն ընդունված է ուտել ձմռանը:

Մանրամասները դիտեք «Համով Հայաստան» նախագծի հերթական թողարկման շրջանակներում:

Լրահոս
0