00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:30
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:41
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:08
47 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
09:24
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:40
18 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
10:05
47 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:01
8 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
9 ր
17:48
12 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
9 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:10
8 ր
Ուղիղ եթեր
19:01
8 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Համով Հայաստան․ Ինչպե՞ս պատրաստել տոլմա հին հայկական բաղադրատոմսով

Բաժանորդագրվել
«Համով Հայաստան» խոհարարական նախագծը պատմում է ավանդական հայկական ուտեստի՝ տոլմայի ծագման մասին։

«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ-ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանն ասում է, որ հայկական ազգային այս ուտեստի ավելի քան 80 տեսակ գոյություն ունի։ Տոլմայի առաջին հիշատակումը հայկական աղբյուրներում թվագրում է V դարով։

«Հնում տոլման պատրաստում էին մսի ծեծված կտորներից ու խաղողի տերևներից։ Միսը լավ մշակում էին քարով ու ավելացնում թարմ կանաչի, ձավար կամ բլղուր։ Տոլմայի պատրաստման այդ եղանակը մինչ այժմ կիրառվում է Սյունիքում և այն ամենաճիշտն է», — ասաց Մամուլյանը։

Երբ միսն աղում են, դրա կառուցվածքը փոխվում է։ Դրա համար միսը մանր մասերի են կտրում ու թփի մեջ փաթաթում։

Թե ինչպես պատրաստեղ Սյունիքի ավանդական տոլան՝ դիտեք տեսանյութում։

 

Լրահոս
0