00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:32
3 ր
Ուղիղ եթեր
09:35
25 ր
Ուղիղ եթեր
10:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
10:06
34 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
7 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
09:31
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
10:00
46 ր
Կարապետ Օհանյան
Փողոցներից անձրևաջուրը հեռացնելու պատասխանատուն Վեոլիա Ջուրն է. Կարապետ Օհանյան
10:40
8 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
10:47
5 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
11:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Ուրիշ նորություններ
11:49
0 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
13:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
14:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Տիեզերքում շոտլանդական վիսկին փոխում է համը

© WhiskymagВиски Dalmore 62
Виски Dalmore 62 - Sputnik Արմենիա
Բաժանորդագրվել
Վիսկիի համի վրա ազդում են նաև լույսը և որոշ ձայներ։ Օրինակ` կոնտրաբասի ձայնը լավացնում է վիսկիի համը, իսկ զանգակների ղողանջն այն ավելի քաղցր է դարձնում

ԵՐԵՎԱՆ, 9 սեպտեմբերի – Sputnik. Շոտլանդական Ardbeg  գինու արտադրամասի աշխատողները վիսկիով փորձանոթ են ուղարկել տիեզերք, որպեսզի իմանան, թե ինչպես այն կփոխի իր համը և բույրն անկշռության պայմաններում, հայտնում է vokrugsveta.ru կայքը։

Վիսկիի երկու միևնույն նմուշներ հնեցվել են տարբեր պայմաններում` առաջինը գրեթե երեք տարի «հասունացել է» Երկրի վրա, իսկ երկրորդը 2011 թվականին Բայկոնուր տիեզերակայանից ուղարկվել է Միջազգային տիեզերակայան։ Այսպիսի անսովոր փորձի օգնությամբ արտադրողները ցանկանում էին իմանալ, թե արդյո՞ք միկրոձգողականությունը կազդի սկոտչի, գինու և այլ ալկոհոլի համն ու բույրը պայմանավորող նյութի վրա։

Համեմատելով նմուշները` արտադրողները պարզել են, որ դրանք շատ են տարբերվում միմյանցից։ «Երկրային» վիսկին ուներ փայտանյութի բույր մայրու, բալզամիկ քացախի, ինչպես նաև չամիչի, մրգահյութի, հիրիկի, վանիլի և նարնջի տոներով։ «Տիեզերական» վիսկիի բույրի փնջում գերակշռել է ծխի, ռետինի և ապխտած ձկան ինտենսիվ բույրը, ինչպես նաև մանուշակի և հաղարջի անսովոր երանգները և փայտի ինտենսիվ նրբերանգները։ «Տիեզերական» վիսկիի համը տարբերվում էր ապխտած սև սալորի, շաքարապատ սալորի և բալի, անանուխի, անիսոնի, դարչինի և… բեկոնի համով։

«Մենք բավականին անսպասելի արդյունքներ ստացանք, որոնք օգնեցին բացահայտել վիսկիի նոր ներուժը։ Տիեզերական նմուշում գերակշռել են ավելի մեծ թվով ծխի բույրեր, քան երկրայինում»,– նշել է Բիլ Լամսդենը` Ardbeg թորման բաժնի ղեկավարը։

Հիշեցնենք, որ ավելի վաղ հայտնաբերվել էր, որ վիսկիի համի վրա ազդում են նաև լույսը և որոշ ձայներ։ Օրինակ` կոնտրաբասի ձայնը լավացնում է վիսկիի համը, իսկ զանգակների ղողանջն այն ավելի քաղցր է դարձնում։

Լրահոս
0